Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ως ημέρα εκδήλωσης αγάπης και τιμής στον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή και μας πρόσφερε τη στοργή και τη φροντίδα που χρειαζόμαστε κατά την περίοδο των παιδικών χρόνων μας και όχι μόνο!

Κατά την ημέρα αυτή συνηθίζουμε να προσφέρουμε στις μητέρες μας λίγα λουλούδια ή ένα δώρο που δείχνει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη καθώς και την έγνοια μας προς εκείνες ως αντίδωρο της προσφοράς τους.

Ένα σημαντικό δώρο ζωής είναι ο προληπτικός έλεγχος που μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής του καθενός από εμάς. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες κάθε ηλικίας πρέπει να παρακολουθούν συχνά την κατάσταση της υγείας των μαστών και του γεννητικού συστήματος. Ειδικότερα οι γυναίκες που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία, πρέπει να ελέγχουν, επιπροσθέτως, το ενδεχόμενο αναιμίας ώστε να αντιμετωπίζουν τα αυξημένα καθημερινά τους καθήκοντα χωρίς δυσκολίες και προβλήματα.

Tι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος;

Στα πλαίσια της πρόληψης συνιστώνται τα κατωτέρω :

  • Μηνιαία αυτοεξέταση των μαστών μετά την 10η μέρα του κύκλου.
  • Ετήσια εξέταση των μαστών από τον γυναικολόγο.
  • Υπερηχοτομογραφικός έλεγχος μαστών που ενδείκνυται να διενεργείται την 7η - 9η ημέρα του κύκλου.
  • Μαστογραφία για πρώτη φορά στην ηλικία των 38 ετών (μαστογραφία αναφοράς) και μια φορά ετησίως μετά τα 40 έτη, ανάλογα με το προσωπικό ιατρικό ιστορικό.
  • Υπερηχοτομογραφικός έλεγχος μήτρας, ωοθηκών και εξαρτημάτων μία φορά το χρόνο.
  • Τεστ PAP μία φορά το χρόνο ή κατόπιν σύστασης του θεράποντος ιατρού.
  • Έλεγχος αναιμίας για τις γυναίκες που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία.

Τα καλά νέα…

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ έχοντας ως πάγια επιδίωξη την εμπέδωση της αξίας της Πρόληψης στην υγεία, προσφέρει στον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής μας για την περίοδο 9/5/2016 έως 14/5/2016 τους κάτωθι προληπτικούς ελέγχους σε ειδικά προνομιακές τιμές:

ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ:
(μαζί με μία από τις προτεινόμενες επιλογές)

Σίδηρος και Φερριτίνη Ορού:
8€

Check Up Γυναικολογικό
(Μαστογραφία & Test Pap):

 35€

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ πάντα κοντά στις κοινωνικές ανάγκες, αποδεικνύει την ευαισθησία της στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.