Δεκαπενθήμερο ελέγχου Χοληστερόλης και Λιπιδίων

Η αθηρωμάτωση αποτελεί την βασική αιτία εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως έμφραγμα και στηθάγχη. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στη διεργασία της αθηροσκλήρωσης διακρίνονται σε Λιπιδαιμικούς που είναι: η αυξημένη ολική Χοληστερόλη, τα αυξημένα τριγλυκερίδια, τα χαμηλά επίπεδα HDL - Χοληστερόλης και τα υψηλά επίπεδα LDL - Χοληστερόλης και μη Λιπιδαιμικούς που είναι: το κάπνισμα, η υπέρταση, ο Διαβήτης, η παχυσαρκία, ψυχοκινητικοί παράγοντες όπως το stress, το φύλο και η ηλικία.

Η υπερχοληστερολαιμία ενοχοποιείται για το 30-50% των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία αποτελούν τον σημαντικότερο κίνδυνο για την υγεία των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες όπου η διατροφή έχει μεταβληθεί με τρόπο που ευνοεί την ανάπτυξη παχυσαρκίας από νεαρές ακόμη ηλικίες. Η αρτηριοσκλήρυνση, παρά την κοινή πεποίθηση ότι είναι νόσος των ηλικιωμένων, ξεκινάει από την παιδική και εφηβική ηλικία, και αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι νέοι (κυρίως άνδρες) αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

Tι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος;

Η μέτρηση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων του οργανισμού είναι η μέθοδος επιλογής με την οποία προσδιορίζεται ο κίνδυνος για την εκδήλωση αθηρωμάτωσης στα αγγεία.

Τα καλά νέα…

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ έχοντας ως πάγια επιδίωξη την εμπέδωση της αξίας της Πρόληψης στην Υγεία, προσφέρει στον πληθυσμό της περιοχής μας για την περίοδο 12/1/2015 έως 24/1/2015, ακριβώς μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, την δυνατότητα να ελέγξουν το ενδεχόμενο υπερχοληστερολαιμίας με την διενέργεια των κάτωθι προληπτικών εξετάσεων:

ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχος Χοληστερόλης

ΒΑΣΙΚΟ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟ CHECK UP :
Τριγλυκερίδια, HDL-Χοληστερόλη, LDL-Χοληστερόλη, Ολικά Λιπίδια: 6€

CHECK UP ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟ:
Τριγλυκερίδια, HDL-Χοληστερόλη, LDL-Χοληστερόλη, Ολικά Λιπίδια, Λιποπρωτεϊνη a – LP(a), Απολιποπρωτεϊνη Β – APO B: 15 €

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ πάντα κοντά στις κοινωνικές ανάγκες, αποδεικνύει την ευαισθησία της στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.